Wat zijn AirTags En waar heb je ze eigenlijk voor nodig
Electronica

Wat zijn AirTags? En waar heb je ze eigenlijk voor nodig?

Airtags zijn kleine, high-tech zenders die ongeveer € 25-35 kosten, ongeveer de grootte van een munt van € 2 hebben en kunnen worden gekoppeld aan een iPhone of iPad om alledaagse voorwerpen zoals sleutels, handtassen of portemonnees op een afstand van 50-100 meter op de meter nauwkeurig te volgen.

Objecten op grote afstand volgen is ook mogelijk dankzij de virtuele netwerken van meer dan 100 miljoen Apple-gebruikers. Dit werkt omdat AirTags via Bluetooth verbinding kan maken met elke iPhone, iPad en Mac om vervolgens de locatie anoniem en versleuteld te delen met de AirTag-eigenaar via de “Waar is”-app.

In binnensteden, in pretparken, op het strand of op de luchthaven werkt de locatie over het algemeen goed en betrouwbaar. Om kinderen op weg naar huis van school of tijdens het spelen in de natuur in geval van nood te kunnen lokaliseren, zijn “echte” GPS-trackers de betere oplossing. Deze hebben dan wel een simkaart nodig om een ​​gps-verbinding tussen de tracker en je smartphone tot stand te brengen en de exacte locatie door te geven. Dit brengt kosten met zich mee van minimaal € 4,- per maand.

Waarvoor kun je Apple AirTags in het dagelijks leven gebruiken?

Nooit meer zoeken naar de sleutel!

Met behulp van deze kleine hanger kun je de AirTag aan de sleutelhanger bevestigen en deze op elk moment snel en eenvoudig tot aan de meter traceren.

Vind jouw portemonnee op elk gewenst moment of ontvang een bericht als je deze op kantoor bent vergeten, enz. Om je portemonnee te lokaliseren, stop je de kleine chip eenvoudig in het muntvak van je portemonnee. Als alternatief kunt u ook een dergelijke portemonnee gebruiken.

Wil je via een kort bericht op de hoogte worden gehouden als je je portemonnee bent vergeten, bijvoorbeeld op kantoor, dan kan dat ook eenvoudig.

Gestolen fietsen en e-scooters opsporen

Om gestolen e-scooters of fietsen op te sporen, kun je bijvoorbeeld luchtlabels onder zo’n bel verstoppen. Maar wees voorzichtig: als de Airtag buiten het bereik van het aangesloten Apple-apparaat wordt gebracht, klinkt er na 8 uur een alarmtoon. Dit is bedoeld om het bespioneren van mensen moeilijker te maken, maar vermindert tegelijkertijd de tijd die nodig is om het gestolen item te vinden. Of het zin heeft om zelf op zoek te gaan naar gestolen spullen is een andere vraag. Of de politie geïnteresseerd is in de locatie en hulp bij de berging is een tweede.

Kinderen vinden

Zoals hierboven vermeld, zijn de AirTags naar mijn mening niet geschikt om kinderen betrouwbaar te lokaliseren wanneer ze alleen zijn in speeltuinen of in de natuur. Om kleine kinderen in pretparken, in winkelcentra, op stadsfestivals, grote speeltuinen tot op de meter te lokaliseren en in de kortst mogelijke tijd terug te vinden, zijn de AirTags in combinatie met dergelijke armbanden zeer geschikt.

Bekijk de locatie van AirPod-cases, laptops, camera’s en drones: Met deze siliconen stickers bevestig je je AirTags aan een Airpods oplaadbus, aan een laptop, een camera, een drone etc. en vind je ze snel en gemakkelijk terug. Dit kan een idee zijn, vooral voor Airpods van tieners, omdat ze in principe kunnen worden gelokaliseerd door de “Waar is”-app, maar alleen wanneer ze actief zijn (= buiten de doos).

Kijk waar de vermiste kat is

Zo’n kattenhalsband kan handig zijn bij het bepalen van de locatie van uw kat. Dit werkt echter alleen als ze dicht bij mensen is (= Apple-apparaten). Er is natuurlijk ook het risico dat de kat zijn halsband of AirTag verliest tijdens zijn uitstapjes.

Checken of de koffers in de buurt zijn na de landing

Je kunt de Airtags ook in de koffer stoppen. Erg handig als je wilt weten of je bagage ook mee gaat op vakantie, en niet op het vliegbeld achter moet blijven. Bovendien erg handig om te kijken of je bagage al uitgeladen is, en waar het precies is op de band.