Wat is interactieve TV
Televisie

Wat is interactieve TV?

Interactieve tv is de nieuwe manier van tv kijken. Je bepaald zelf wat je kijkt en wanneer je het kijkt. In Nederland bieden dan ook haast alle providers interactieve tv aan.

Hoe werkt interactieve TV?

Wanneer je een abonnement afsluit bij bijvoorbeeld Ziggo of KPN krijg je een digitale ontvanger ofwel de setupbox. Hiermee is het mogelijk om interactieve tv te kijken. Je kunt ervoor kiezen om het zelf te installeren of het door een monteur te laten installeren. Bij Ziggo is het mogelijk om de interactieve tv gratis te laten installeren, wanneer je een alles in 1 abonnement afsluit.

Extra zenderaanbod
Vaak moet je wel het standaard pakket uitbreiden en extra opties nemen, om volledig te kunnen genieten van interactieve tv. Vaak zijn er acties waarbij je de eerste paar maanden volledig kunt genieten van interactieve tv en daarna moet je extra gaan betalen, wil je de volledige zenderaanbod blijven kijken.

De meeste providers hebben 3 pakketten. Het eerste is het standaard pakket met het gewone aanbod van zenders. Bij het tweede pakket komen er wat meer zenders bij en in het derde pakket zitten alle zenders. Vaak nemen mensen het duurste pakket om bijvoorbeeld naar HBO of naar voetbal zenders te kunnen kijken. Ziggo en KPN bieden beide zulke pakketten aan.

Video on Demand
Naast de zenders is er ook Video on Demand dat bij de interactieve tv hoort. Met Video on Demand kun je films en tv programma’s kijken, wanneer je dat wilt. Je kunt het op pauze zetten, doorspoelen of terugspoelen. De films en tv programma’s worden bij je provider opgevraagd en naar jouw digitale ontvanger of setupbox verzonden. Voordelel hiervan is, dat je nooit meer naar de tv gids hoeft te kijken om een goede film te bekijken, want je kunt er zelf één uitkiezen.

Heb je een speciale tv nodig?
Je hebt geen speciale tv nodig voor interactieve tv, maar het is wel handig om een HD tv te hebben. De beeldkwaliteit van interactieve tv is namelijk zeer hoog. De beelden zijn allemaal in full HD. Je dan ook een HD of full HD tv nodig om er volledig van te kunnen genieten. De televisies die tegenwoordig worden verkocht zijn trouwens allemaal full HD.