Vast abonnement met je telefoon erbij of een Sim only
Mobiel

Vast abonnement met je telefoon erbij of een Sim only

Er zijn heel veel mensen die tegenwoordig een abonnement hebben met hun telefoon bij het abonnement in. Dit wil zeggen dat ze hun telefoon lenen van de provider en deze per maand terugbetalen. Dit gaat vaak om de nieuwste en duurste telefoons. Deze kosten rond de 700 – 800 euro. Door gebruik te maken van dit systeem loop je na 1 januari dit jaar een BKR registratie op. Hierdoor kan een maatschappij waarbij je iets wilt gaan lenen moeilijk gaan doen. Dit gebeurd bij een bedrag van de telefoon 250 euro of meer.

Nieuwste telefoon

Het lijkt iets heel simpels en iets wat we altijd al hebben gehad. Een telefoon waar je per maand voor betaald in plaats van dat je in een keer een heel groot bedrag af moet tikken in de winkel voor de nieuwste smartphone. Toch is het voordeliger om een sim only abonnement af te sluiten en je telefoon apart te kopen. Tenminste als je niet per se het nieuwste van het nieuwste wilt. Als je dit wel wilt is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om te betalen totdat de restwaarde die je leent minder is dan 250 euro.

Sim only

Voor de beste sim only is het belangrijk om goed op onderzoek uit te gaan tussen de verschillende providers om te kijken waar jou voorkeuren liggen. Heb jij liever veel belminuten om je vriendinnen heel de dag te bellen of juist een mega internetbundel waarmee je heel de dag Game of Thrones kunt kijken tot de laatste aflevering. Zorg ervoor dat je goed weet wat je wilt voordat je je sim only afsluit. Want je zit er voor minimaal 1 jaar aan vast. Tenzij je ervoor kiest om hem eerder af te kopen. Maar dit kost jou veel geld. Iets wat je beter kunt stoppen in andere dingen die je leuk vind.