Nieuwe iPhone 6s en iPhone 7 komen eraan
Mobiel

Nieuwe iPhone 6s en iPhone 7 komen eraan

De volgende iPhone, de iPhone 6s zal vermoedelijk in september worden aangekondigd en in oktober worden gereleased door Apple. Het design van de iPhone 6s zal iets anders zijn dan de iPhone 6. De 6s zal steviger zijn door het gebruik van 7000 Series aluminium en hij zal iets dikker zijn om Force Touch aan te kunnen. De iPhone 6s komt waarschijnlijk uit in drie verschillende versies en in verschillende kleuren.

De iPhones 6s is iets wijder en langer dan de iPhone 6, ongeveer 0,15 mm groter. De dikte neemt ook toe met 0,2 mm. De wijzigingen in het design zouden te maken hebben met het nieuwe Force Touch display. De varianten waarin de iPhone 6s waarschijnlijk op de markt zal komen zijn een plastic versie en premium metal versie, beide in verschillende kleuren zoals goud en donker grijs.

Force Touch

De techniek Force Touch is al aanwezig bij de Apple Watch en de nieuwste MacBooks. Deze techniek geeft gebruikers de mogelijkheid harder te kunnen drukken op het display of trackpad voor de weergave van nieuwe opties. Force Touch op de iPhone 6s zal zorgen voor een significante verandering in de iOS user interface. Apple zou bij Force Touch gebruik maken van capacitive technology.

Sterkere behuizing en aangepaste kleuren

De behuizing van de iPhone 6s zal gemaakt zijn van 7000 Series aluminium. De behuizing van de Apple Watch is hier ook van gemaakt. Dit type aluminium is 60 procent sterker dan de meeste andere soorten aluminium. Naast dat het design van de iPhone 6s anders zal zijn, worden waarschijnlijk ook de kleuren van de volgende iPhone iets veranderd. Gold, zou meer geel goud worden en space gray donkerder grijs. Apple zou ook van plan zijn om een rose gold iPhone op de markt te brengen.

Discussie over steeds dunner wordende iPhone

Apple fans zijn al langer aan het discussiƫren over dat Apple haar iPhones steeds dunner maakt. Het is de vraag of dat nog wel functioneel is. Hoe dunner de iPhone wordt, hoe kwetsbaarder deze wordt. Maar er zijn nog andere punten waar iPhone gebruikers minder tevreden over zijn. Toen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uitkwamen is er best wel wat kritiek losgebarsten. De modellen zouden niet beschikken over eigenschappen die iPhone gebruikers graag willen zien.

Dunner design gaat voor functionaliteit

Apple focust zich op het steeds meer dunner maken van de iPhone, maar gebruikers willen eigenlijk liever betere hardware zoals een langere batterijduur en meer opslaggeheugen. The Wall Street Journal ziet een trend dat consumenten niet langer zitten te wachten op steeds dunner wordende smartphones, maar graag smartphones willen met verbeterde hardware zoals een betere camera, langere batterijduur en meer opslaggeheugen. Een steeds dunner wordende iPhone heeft ervoor gezorgd dat de batterijduur de afgelopen jaren er niet beter op geworden is. Wanneer de iPhone 6 nog net zo dik zou zijn als de iPhone 4 of iPhone 5, dan had er een batterij in gepast die twee keer zo lang had mee kunnen gaan.

Toch heeft Apple gekozen voor een dunner design. Niet voor niets. Er is een strijd gaande tussen fabrikanten om de dunste en lichtste smartphone ter wereld te maken. Een fabrikant laat maar wat graag in een commercial aan consumenten weten de dunste en lichtste smartphone te hebben. Maar aan wat consumenten echt willen (bovenaan het lijstje staat een betere batterijduur) wordt voorbij gegaan. En dat is vreemd. Smartphones horen tegenwoordig over een goede batterijduur te beschikken. De manier waarop smartphones worden gebruikt is de afgelopen jaren immers drastisch veranderd. In plaats van bellen en SMS-sen maakt men nu massaal gebruik van internetdiensten zoals web browsing, streaming, whatsapp, Twitter en Facebook. Dit soort internetdiensten vragen heel wat van een smartphonebatterij. De verwachting is dat op termijn fabrikanten hun strategie wel zullen moeten aanpassen, als consumenten echt fabrikanten gaan dwingen smartphones te maken met functies die men wil hebben.

iPhone 7 met Touch ID in het display en hoge resolutie DSLR duo-camera?

De iPhone 6s zal dus vermoedelijk in oktober worden gereleased door Apple, maar er komt nog een nieuwe iPhone aan, de iPhone 7. De release van deze nieuwe iPhone staat gepland voor maart 2016. De releasedatum van de iPhone 7 zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als de nieuwe Apple Watch Second Edition. Dit omdat beide devices qua communicatie helemaal met elkaar zouden zijn geĆÆntegreerd. Het design van de iPhone 7 zal iets of wat afwijken van die van de iPhone 6. De verwachting is dat Touch ID in het scherm van de iPhone 7 verwerkt zal zijn, dus geen fysieke Home Button meer. Dit zou een groot designvoordeel zijn voor Apple, aangezien het display de gehele voorkant van de iPhone zou kunnen beslaan. De camera zou een 16-megapixel duo-camera zijn met DSLR-kwaliteit. Het display van de iPhone 7 zal 5.3 inch groot worden met Retina resolutie.