Hoeveel is mijn oude iPhone waard
Mobiel

Hoeveel is mijn oude iPhone waard?

Wil je binnenkort je oude iPhone gaan verkopen, omdat je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone 6 of iPhone 6 Plus wilt kopen? Dan kun je op een eenvoudige manier de waarde van je oude iPhone bepalen.

Eerst conditie iPhone bepalen

Bekijk de conditie van je oude iPhone
Je begint met het beoordelen van de conditie waarin je oude iPhone verkeert. Zijn er bijvoorbeeld krassen en deuken zichtbaar en werkt alle hardware correct (bijvoorbeeld camera, speaker en microfoon)?

Een compleet pakket verkoopt vaak beter
Wanneer je een compleet pakket kunt verkopen verkoopt dat vaak beter dan wanneer je bijvoorbeeld alleen de iPhone verkoopt. Verkoop je iPhone dus het liefst met oplader, boekjes en originele verpakking. Minimaal zou eigenlijk de oplader bij je iPhone moeten zitten wanneer je gaat verkopen.

Prijsbepaling

Wanneer je niet precies weet hoeveel je oude iPhone waard is, dan is het verstandig om vooraf wat onderzoek te doen. Let er altijd wel op dat kopers heel goed weten wat ze jouw iPhone waard vinden. Kopers zijn tegenwoordig goed op de hoogte van de actuele prijzen, zowel nieuw als tweedehands.

Welke prijs wil je minimaal voor je oude iPhone hebben?
Bepaal voor jezelf welke prijs je minimaal voor je oude iPhone wilt hebben. Reken hier nog een bepaald bedrag bovenop, bijvoorbeeld 25%. Mocht de koper willen afdingen, dan kun je altijd nog iets omlaag gaan. Schrijf dit bedrag op.

Prijs bij inruilservice
Bekijk welke prijs je zou krijgen wanneer je deze inruilt bij een inruilservice. Let wel even op: bij een inruilservice kun je direct cash krijgen voor je smartphone en je hebt geen last van kopers aan de deur en je hebt geen last van heen en weer e-mailen, maar de prijs die je voor je iPhone krijgt bij een inruilservice is vaak laag in vergelijking tot wat je er voor kunt krijgen op Marktplaats.

Bekende inruilservices in Nederland zijn:
verkoopjetelefoon.nl
phonehouse.nl/vergelijken/inruilen/
switchyourmobile.nl
coolblue.mijnelektronicaverkopen.nl (geen geld, wel Coolblue waardebon)
t-mobile.nl/toestelinruil
zonzoo.nl
recyclemichael.nl

Gemiddelde verkoopprijs op Marktplaats
Zoek op Marktplaats.nl op het typenummer van de iPhone die je wilt verkopen. Schrijf de prijzen op van advertenties waarop veel gekeken wordt en bereken de gemiddelde prijs. Je kunt ook nog kijken naar advertenties waarop is geboden. Zodoende weet je ook wat kopers gemiddeld bieden voor de iPhone. Schrijf de gemiddelde prijs op.

Bepaal nu de verkoopprijs van je iPhone
Je hebt nu een aantal bedragen op papier staan. Je weet nu beter wat de marktwaarde is van je oude iPhone en tegen welke verkoopprijs je je iPhone het beste te koop kunt zetten.

Let op het verkoopmoment

Er zijn een aantal verkoopmomenten waar je je voordeel mee kunt doen.

Vakantiegeld
In de maanden mei en juni is het aantrekkelijk om je oude iPhone te verkopen, omdat veel mensen in mei of juni hun vakantiegeld ontvangen. Het is algemeen bekend dat er in die periode veel elektronica gekocht wordt. Op Marktplaats wordt dan veel gekeken naar advertenties onder andere in de rubriek ‘Telecommunicatie’.

Feestdagen
Rond de feestdagen zijn veel mensen niet alleen opzoek naar nieuwe spullen, maar ook naar tweedehands spullen, met name naar elektronica zoals smartphones. Na de feestdagen zie je weer dat veel mensen hun smartphone te koop aanbieden, omdat ze bijvoorbeeld deze als cadeau hebben gekregen, maar liever iets anders willen. Dit zorgt voor veel aanbod, dus lagere prijzen.

Verkoop je iPhone voor de maand september
Let goed op de maand september, dit is de maand waarin Apple meestal een nieuwe iPhone aankondigt. Hoe meer september nadert, des te groter is de kans dat er een nieuwe iPhone wordt aangekondigd en je oude iPhone minder waard wordt. Als voorbeeld: de prijs van de iPhone 6 zal meteen in waarde dalen zodra de iPhone 6s gereleased wordt door Apple. Zodra een nieuwe iPhone door Apple wordt gereleased zijn er veel mensen die hun oude iPhone willen verkopen, omdat ze dit geld willen gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe iPhone. Veel aanbod zorgt voor lagere prijzen.

Welke maanden zijn dus het beste om een iPhone te verkopen?

De beste maanden om je iPhone te verkopen zijn mei, juni, (eventueel juli), augustus en december.