Goedkoop Bellen
Mobiel

Goedkoop Bellen

Telefoneren kan veel goedkoper dan dat je zou denken. Er zijn nogal veel consumenten die maar al te graag op hun abonnementkosten willen besparen maar niet weten hoe. Logisch, aangezien de meeste telecomproviders vrijwel dezelfde tarieven hanteren. In dit artikel geven we je enkele praktische tips, waarmee je al vandaag veel geld op jouw telefoonkosten kan besparen. Wil je goedkoper bellen? Begin daar vandaag al mee!

Gratis bellen met je smartphone

Gratis bellen met je smartphone is eenvoudiger dan je denkt. Gratis telefoneren is echt mogelijk, al zul je natuurlijk wel minimaal over een internetbundel moeten beschikken. Of je maakt gebruik van Wifi. Een internetbundel is niet noodzakelijk. Gratis bellen met je smartphone, hoe werkt dat?

Bellen via WhatsApp en audioberichten versturen
Op smartphones kun je allerlei apps installeren. Maak hier gretig gebruik van, want je kunt er veel geld mee besparen! Neem alleen al de gratis app voor WhatsApp. De makers hiervan stellen deze (nog steeds) gratis ter beschikking. Je kunt er berichtjes mee versturen naar andere WhatsApp gebruikers, helemaal gratis. Dit maakt een sms bundel compleet overbodig. Tegenwoordig kun je ook audioberichten versturen en zelfs bellen met andere gebruikers van de gratis app WhatsApp.

Overal ter wereld bellen met de Skype app
Gratis telefoneren met een smartphone, daar begonnen we mee. Zoek eens naar de applicatie ‘Skype’. Je kunt daarmee gratis telefoneren met gebruikers die ook Skype hebben geïnstalleerd, waar zij zich ook maar bevinden. En het is écht gratis! Het leuke van Skype is dat je ook kunt beeldbellen. Andere “gratis bellen apps” zijn FaceTime, Viber en Gtalk. Gtalk is een app voor Android gebruikers. Telefoneren en dat gratis met behulp van een van deze applicaties scheelt je aanzienlijk veel belkosten. Overigens is het ook mogelijk om gewoon op je vaste computer, laptop of tablet te bellen met Skype.

Bespaar met een goedkope sim only abonnement

Sim only abonnementen zijn Telecom abonnementen zonder dat je hier een gratis telefoon bij krijgt. In feite zijn abonnementen in combinatie met telefoons bijna leningen, aangezien je de kosten van deze zogenaamde gratis GSM gewoon terugbetaald in de vorm van hogere, maandelijkse abonnementkosten. Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor de bel- en/of internetkosten die je maakt. Je maakt gebruik van een telefoon die je al hebt. Een simkaart wordt opgestuurd en deze kan je in iedere simlockvrije telefoon stoppen. Dergelijke abonnementen zijn vaak minstens de helft maal zo goedkoop als gecombineerde abonnementen (dus abonnementen die je afsluit met een gratis telefoon). Let er wel op dat je dergelijke abonnementen wel zelf moet kunnen indelen. Gebruik je geen mobiel internet, zorg er dan ook voor dat je een sim only abonnement afsluit via een aanbieder die niet standaard een internetbundel toevoegt aan haar abonnementen.

Vergelijken loont nog steeds!

Het is misschien een open deur intrappen maar het vergelijken van abonnementen loont nog steeds! Sluit je een sim only abonnement af, vergelijk de aanbieders van dergelijke abonnementen dan eerst met elkaar. Er zijn online vergelijkers die zich met name op sim only abonnementen richten. Je kunt op dergelijke vergelijkingssites invullen hoeveel je belt, sms’t of een inschatting maken van je mobiele internetverbruik. Vervolgens komen de meeste van dit soort vergelijkingssites met een uitkomst of schatting.

Aansluitkosten maken abonnementen duur
Let ook op eventuele aansluitkosten. Sommige providers lijken wel erg goedkoop maar zijn in werkelijkheid duurder omdat ze óf aansluitkosten rekenen, of hogere aansluitkosten dan concurrenten.