Een alles in 1 pakket vergelijken
Alles in 1 pakket

Een alles in 1 pakket vergelijken

Tegenwoordig worden verschillende activiteiten als bellen, internetten en televisie steeds vaker in een pakket aangeboden. Dat scheelt niet alleen in de kosten, maar het is ook overzichtelijk. Even overzichtelijk als bijvoorbeeld al je verzekeringen bij één maatschappij onderbrengen. Dus één rekening, één aanspreekpunt.

Internet, bellen, TV ineen. Wat zijn de voordelen?

Sowieso zijn de maandlasten lager dan bij losse onderdelen als internet, televisie en bellen. En je hebt maar één aanspreekpunt. Dus goedkoper en eenvoudiger. Waaruit bestaat zo’n pakket?

  1. TV: Digitale TV: Veelal heb je direct beschikking over rond de 50 zenders en mogelijkheid tot pauzeren van uitzendingen en opnemen van beelden.
  2. Internet: Veelal supersnel internet, een aantal e-mailadressen die je kunt aanmaken en online opslag van bestanden (rond de 1 GB).
  3. Bellen: Daarin zitten gunstige tarieven voor bellen naar vast, bellen naar mobiel en bellen naar voicemail. Ook wordt het nummerbehoud vaak gratis geregeld.

Moet je altijd deze drie in één pakket bestellen?

Het antwoord is nee. Je kunt natuurlijk ook een pakket aanschaffen waarin alleen internet en bellen is geregeld. Of alleen internet of juist alleen digitale TV. Toch is het de trend om alle drie in één pakket aan te schaffen vanwege de voordelen die we eerder beschreven (1 factuur, 1 aanspreekpunt, vaak goedkoper dan los).

Waar moet je op letten als je een alles in 1 pakket aanschaft?
En waar liggen voor jou de klemtonen? De pakketten bestaan uit bellen, televisie en internet. Per onderdeel halen we hieronder enkele belangrijke punten naar voren:

  • Service: Allereerst, bedenk of je alle onderdelen zelf kan aansluiten. Er zijn veel mensen die uren lopen te prutsen met een modem of tv ontvanger. Als jij dit herkent is het wellicht slim om op zoek te gaan naar een provider die op dit punt extra service verleent.
  • XS4ALL staat bekend om z’n service en bij hun krijg je een gratis een expert over de vloer die alles voor je aansluit. Wel zo gemakkelijk. Deze abonnementen kun je via internethunter.nl gemakkelijk online afsluiten.
  • Internet: Wil je zelf een website bouwen en meerdere e-mailadressen aanmaken, dan moet je hierop letten bij de pakketten. Heb je aan 1 e-mailadres genoeg en heb je geen interesse in een website? Zoek dan een pakket waar op dit punt het minst aandacht wordt besteed. Je betaalt er natuurlijk wel voor, ook al ga je het niet gebruiken.
  • Snelheid: Ben je een fan van Skype (VOIP) en bel je regelmatig gratis met vrienden in het buitenland? Dan doe je verstandig aan om snel internet te nemen. Niets is erger dan ‘slow motion’ beeld contact.

Bellen: Bepaal voor jezelf of je veel vast belt en naar mobiel of vast. Denk ook aan familie in het buitenland. Vraag je ook af of je dit meer mobiel doet dan via de vaste aansluiting. Er zijn steeds meer mensen die via VOIP (Skype) bijvoorbeeld gratis

  • naar het buitenland bellen. Kost je niets. Er zijn ook providers die een vast beltarief hanteren en providers die verschillende tarieven hanteren voor bijvoorbeeld bellen naar voicemail, binnen- en buitenland, naar vast of mobiel. Weet goed wat jouw belgedrag is en denk ook aan je (eventuele) kinderen. Weet je bijvoorbeeld wie zij bellen en hoe lang?
  • Televisie: Let erop dat er in je pakket TV en radio zenders zitten. Bekijk ook goed wat je naast de vaste zenders aan extra’s krijgt. Zo bieden enkele providers als extra aan; Live TV pauzeren, Programma Gemist en Videotheek Thuis. Veelal zijn de ‘TV pakketten’ volledig uit te bouwen naar bijvoorbeeld Digitenne en betaalde, commerciële zenders.
  • Beschikbaarheid: Controleer voordat je gaat bestellen altijd of je het pakket wel in jouw regio kan verkrijgen. Dit doe je via de postcode check. Elke provider biedt dit aan via de website, voordat je tot bestellen overgaat.