Drie tips om efficiënter te werken
Geen categorie

Drie tips om efficiënter te werken

Mensen zijn altijd druk. Druk in het huishouden, druk met hun sociale leven en ook op het werk is het eigenlijk altijd druk. Het is daarom belangrijk om genoeg te ontspannen. Elk mens heeft tenslotte rust nodig. Door het drukke schema kan het echter erg lastig zijn om hier genoeg tijd voor te vinden. Om ervoor te zorgen dat jij in het nieuwe jaar genoeg tijd neemt om te ontspannen, hebben wij drie tips om efficiënter te werken op een rijtje gezet.

Laat je niet afleiden

Een goede manier om efficiënter te werken is door je compleet af te zonderen van andere mensen. Zeker als je van jezelf weet dat je snel bent afgeleid helpt het afzonderen om effectiever te werken. Doe bijvoorbeeld oordopjes aan met muziek, laat je telefoon in je tas zitten en zet het internet uit zodat je geen berichten ontvangt. Werk je liever niet met muziek aan? Ga dan in een stille ruimte zitten met zo min mogelijk mensen in de buurt. Door je niet te laten afleiden zul je merken dat je alle taken een stuk sneller af hebt.

Altijd inloggen op je mail

Een goede tip om efficiënter te werken is om een online mailadres aan te maken. Hiermee kun je namelijk altijd en overal online inloggen op webmail. Ben je bijvoorbeeld een keer thuis aan het werk? Of werkt jouw computer op je werk niet? Dan kan je alsnog bij je mail. Hierdoor kun je dus gewoon doorwerken. Een ander voordeel van webmail is dat de mails niet op je computer opgeslagen worden. Hierdoor blijft het geheugen van de computer leeg en blijft de computer snel.

Zorg voor overzicht met een planning

Een planning maken zorgt er niet alleen voor dat je efficiënter werkt, maar het zorgt ook voor rust in je hoofd. Door een planning te maken krijg je namelijk een duidelijk overzicht van alle taken die je op die dag moet afronden. Schat ook in hoeveel tijd je per taak ongeveer nodig zult hebben. Door een tijdslimiet voor jezelf in te stellen zul je sneller en meer gefocust werken. Hierdoor zullen al je taken uiteindelijk beter en sneller afgerond zijn.