Communiceren met portofoons
Mobiel

Communiceren met portofoons

Iedereen kent walkie talkies nog wel van vroeger. Met je vriendjes door de buurt rennen terwijl je met elkaar communiceert via de walkie talkie. Veel mensen hebben hierdoor de gedachte dat walkie talkies enkel kinderspeelgoed zijn. Echter, walkie talkies worden nog veel gebruikt. Ze worden dan alleen portofoons genoemd. Vooral in de bouw, bij beveiliging en bij hulpverlening worden veel portofoons gebruikt. Portofoons hebben namelijk vele voordelen ten opzichte van een telefoon.  

Portofoon vs telefoon

Portofoons en telefoons worden beide gebruikt om te communiceren. Het grote verschil is echter dat je bij een portofoon eenvoudig met een grote groep mensen kan communiceren. Iedereen die op hetzelfde kanaal zit kan namelijk horen wat er gezegd wordt. Als je iets wilt zeggen druk je op de knop en spreek je in de portofoon. Er zijn ook portofoons waarbij je gebruik kunt maken van wifi of portofoons met een camera. Het verschil tussen een portofoon en een telefoon wordt hierdoor steeds kleiner.

Prijzen van een portofoon

De prijs van een portofoon is compleet afhankelijk van het aantal mogelijkheden op een portofoon. Een simpele portofoon kun je namelijk al kopen voor twintig euro. Heb je liever een portofoon met wifi en een camera dan betaal je al snel meer dan 400 euro. Het is ook mogelijk om portofoon sets te kopen. Je koopt er dan bijvoorbeeld zes tegelijkertijd, hierdoor is de prijs per portofoon lager. Hou er daarnaast rekening mee dat je voor sommige portofoons een vergunning nodig hebt. Het aanvragen van een vergunning kost 150 euro.

Accessoires voor je portofoon

Er zijn verschillende accessoires die je kunt aanschaffen voor je portofoon. Schaf bijvoorbeeld een draagtasje aan, zo neem je de portofoon eenvoudig met je mee. Als je de portofoon regelmatig gebruikt is het verstandig om een extra accu aan te schaffen. Dan kun je de portofoon toch gebruiken wanneer een van de accu’s leeg is. Ook is het mogelijk om een headset of oortjes voor je portofoon aan te schaffen. Dit maakt het communiceren nog makkelijker.