Besparen op de kosten
Alles in 1 pakket

Besparen op de kosten

Internet is tegenwoordig een ‘noodzakelijke luxe’.

Je kunt er je online aankopen mee doen, je favoriete films bekijken, je bankzaken regelen en ga zo maar door. Daarnaast blijf je met internet verbonden met vrienden, kennissen en familie via social media zoals Facebook.

Internet is al jarenlang niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving. Met televisie is het misschien iets anders.

Maar je wilt natuurlijk wel je favoriete programma’s blijven bekijken op de momenten waarop ze uitgezonden worden of eventueel terugkijken.

Op dit moment is er veel concurrentie op de markt voor internet, digitale tv en mobiel bellen. Vergelijk de verschillende aanbieders regelmatig en maak gebruik van de vele aanbiedingen.

Probeer bij het verlengen van je abonnement een korting bij je aanbieder van digitale tv, telefoon of internet af te dwingen.

Dit lukt bijna altijd. Hoe kan je verder besparen op internet, televisie en telefonie? Simpelweg door onderstaande tips van ons eens goed door te nemen!

Besparen op internet, televisie en vaste telefonie

Tip 1: totale abonnementkosten
We raden je altijd aan om (zo mogelijk) geen langlopende contracten af te sluiten. Aanbieders pretenderen wel dat je veel goedkoper uit bent door een abonnement van 2 jaar af te sluiten, maar is dat wel zo? Je ontvangt doorgaans de eerste maanden korting op je abonnement, daarna betaal je de hoofdprijs. Bereken daarom hoeveel je gemiddeld per maand betaalt. Daarvoor moet je alle kosten bij elkaar optellen, ook eventuele aansluitkosten. Vergelijk vervolgens de maandprijs met die van andere aanbieders.

Tip 2: gebruik je vaste telefoon wat vaker
Heb je een vaste telefoon? Gebruik deze dan voor de langdurige telefoongesprekken en bel zo min mogelijk met je mobiel. Dit is vooral handig indien je met meerdere huisgenoten woont.

Tip 3: losse abonnementen samenvoegen tot een totaalpakket
Gebruik je voor je vaste telefoon, internet en televisie losse abonnementen? Dit is in verhouding meestal veel duurder dan een pakket waarin al deze telecomdiensten samengevoegd zijn. Voeg daarom al deze abonnementen samen tot een totaalpakket. Let op de aanbiedingen van telecomaanbieders en vergelijk de tarieven.

Tip 4: noteer de einddatum van je abonnement
Vaak vergeten mensen de afloopdatum van abonnementen. Ons advies is om de verloopdatum daarom in je agenda te zetten. Je kunt zodoende op tijd nagaan of er inmiddels geen goedkoper aanbod is voor internet, telefonie en televisie. Je kunt op tijd overstappen en je abonnement stopzetten. Soms bieden aanbieders echter ook kortingen indien je besluit je abonnement te verlengen. Informeer hier desnoods naar.

Tip 5: bij je huidige aanbieder blijven
Besparen op je internet, televisie en vaste telefonie is misschien nog eenvoudiger dan je denkt. Je hoeft niet altijd over te stappen naar een andere aanbieder… Bekijk eens de diverse abonnementsoorten van je huidige aanbieder. Misschien kan je namelijk voor een goedkoper pakket kiezen. De goedkoopste pakketten bieden doorgaans een minder hoge down- en upload snelheid voor internet, of een beperkter aantal televisiezenders in HD. Echter is de minimale internetsnelheid tegenwoordig al meer dan voldoende om zonder problemen te kunnen internetten, en is het niet nodig om alle televisieprogramma’s in Full HD te bekijken.

Tip 6: alleen internet en televisie nemen
Bellen kan tegenwoordig gratis via internet, bijvoorbeeld met Skype of WhatsApp. Enig nadeel is dat degene die je wilt bellen dan ook over Skype of WhatsApp moet beschikken. In dat geval heb je nog altijd je mobiele telefoon. Een vaste telefoon is tegenwoordig bijna overbodig. Om extra veel geld te besparen kan je daarom ervoor kiezen om een pakket te nemen met daarin alleen internet en televisie.