Besparen dankzij een Ultimaker S3
Alles in 1 pakket

Besparen dankzij een Ultimaker S3

Werken met een Ultimaker 3D printer doe je om allerlei redenen. Voor ondernemers is de keuze voor dit specifieke model vooral ingegeven door de mogelijkheden om te besparen. Dit komt omdat de printer heel goed is aan te passen aan wat je wenst te doen. Wie op de juiste manier met de printer omgaat, kan alles uit de mogelijkheden halen. Zonder dat dit veel hoeft te kosten. Het is daardoor een hele treffende investering die je op veel vlakken veel kan opleveren. Dit is voor ondernemers precies het criterium wat het zwaarst meeweegt bij het investeren.

Altijd nieuwe innovaties toepassen
Een reden waarom 3D printen zo’n snelle ontwikkeling doormaakt, is de mate van innovatie in deze branche. Die is flink hoog. Ultimaker S3 speelt hier ook een zeer belangrijke rol in. Dit komt bijvoorbeeld door het open karakter van de fabrikant. Er is een community waarin de fabrikant en de gebruikers van de printer samen komen. Dit zijn grote ondernemingen, maar ook thuisgebruikers die er hun hobby van hebben gemaakt. Van al deze kennis kan iedereen profiteren. Daardoor gaan de ontwikkelingen flink snel. Op die manier is er dus ook heel veel uit de printer te halen door alle gebruikers.

De instellingen gemakkelijk verbeteren
Ook hoeft het niets te kosten om de printer nog beter te maken. De community van Ultimaker deelt bijvoorbeeld allerlei nieuwe instellingen. Dit geldt ook voor de grote ondernemers die met deze printers werken. Daardoor kan je de ontwikkeling gemakkelijk bijhouden zonder dat hier kosten bij komen kijken. Voor kleine ondernemers die met de printer werken is dit een belangrijk voordeel waar veel uit te halen is. Dit is een wens die elke ondernemer heeft. In dat opzicht biedt het open karakter van de fabrikant dus iedereen ook de nodige voordelen. Daar profiteer je direct al van.

Grote mate van vrijheid
Ook op persoonlijk vlak heeft Ultimaker iets te bieden aan de gebruikers. Dat komt omdat de 3D printer van deze fabrikant veel vrijheid biedt aan de gebruikers. Dit komt het produceren tegen lage kosten sterk ten goede. Het geeft je de mogelijkheid om precies te doen wat je wil. Bijvoorbeeld doordat je verschillende soorten filament in de printer kan gebruiken. Dit geeft je de mogelijkheid om snel te schakelen in de mogelijkheden die er liggen. Daardoor is altijd het maximale uit elke mogelijkheid te halen. Dit is voor elke gebruiker een groot pluspunt waar je van genieten kan.