Alles in 1 pakket met goede glasvezelaansluiting
Alles in 1 pakket

Alles in 1 pakket met goede glasvezelaansluiting

Dankzij glasvezel zijn de tijden van traag internet voorbij. In steeds meer gemeentes wordt glasvezel aangelegd. Hiervoor is Reggefiber, onderdeel van KPN, verantwoordelijk. Als Reggefiber bij jou in de straat aan de slag gaat, is het even een chaos. Tegels worden uit de stoep gehaald en ook bij jou in huis wordt er geboord. Even vervelend, maar zo krijg je wel de kans om je snelheid te verhogen naar 50, 100 of 500 Mb/s. Gelukkig mogen alle glasvezel aanbieders in Nederland van het netwerk gebruik maken.

Glasvezel niet voor iedereen beschikbaar

Als je glasvezel aanbieders vergelijkt, moet je eerst nagaan of glasvezel in jouw wijk of gemeente beschikbaar is. In het zuidoosten van Nederland hebben al veel huizen een glasvezelaansluiting, terwijl dit bijvoorbeeld in Noord-Holland niet het geval is. Glasvezel vergelijken heeft dus alleen zin als je in een van de gelukkige gemeenten woont. Daarnaast verglazen niet alle internet aanbieders hun netwerk. Als je bezig bent met glasvezel vergelijken, zie je bijvoorbeeld dat Ziggo ontbreekt. Volgens Ziggo is verglazen tot de deur niet nodig om hoge internetsnelheden te behalen.

Internet, televisie en bellen via glasvezel

Glasvezel aanbieders richten zich niet alleen op internet, maar bieden complete alles in 1 pakketten aan. Zo kun je bij het overstappen naar een van de glasvezel aanbieders je telefoonnummer behouden. Daarnaast blijft de beeldkwaliteit van de zenders hetzelfde, en niet anders dan van een kabelprovider. Je wens voor hoge internetsnelheden zal de voornaamste reden zijn om te starten met glasvezel vergelijken. Daarnaast heb je over het algemeen minder storingen met glasvezel.

Internet voor zwaar gebruikers

Tijdens het glasvezel vergelijken zie je internetsnelheden van 50 tot 500 Mb/s. Vooral voor zwaar verbruik zijn snelheden van 60 Mb/s of hoger interessant. Voor een gemiddeld huishouden zijn dergelijke snelheden overbodig. Al is een voordeel van glasvezel de symmetrie van down- en uploadsnelheden. Als volgens je abonnement met 50 Mb/s kunt downloaden, kun je met dezelfde snelheid uploaden. Handig voor het versturen voor grote bijlages of bij het online opslaan van je foto’s en bestanden. Wellicht wordt het zo toch interessant om over te stappen naar glasvezel.